Нели и денят на домашните любимци

И във втората книга Нели е изключително очарователна. Сещате ли се за онова страхотно чувство, когато си уверен, че зад гърба ти е застанал приятел? Онова чувство, което те кара да си смел, искрен и безотговорен?

Във втората книга Нели е такава, точно защото има Приятелка. Освен това е пораснала, станала е по-уверена и хулиганеста и се нуждае спешно от домашен любимец.

Това нейно желание вдъхновява една много усмихната и положителна история.

Нели наистина трябва да си намери домашен любимец или нещо, което може да мине за такова, защото в училище ще има ден посветен на любимците. А как така всички ще покажат животинките си, а тя не?

Това води до поредица от супер забавни моменти, от които ще разберете защо бащите и домашните животни си приличат; кои са фазите на момичешкото изнудване; съвместими ли са дъждовните червеи и парното и как може да спечелите малко пари с много изобретателност.

Истинската прелест на тази книга е в това, че ни разказва за истинско приятелство. Където всичко мое е и твое – и шоколада, и хамстерите, и миризливите гъби. Това приятелство, за което всяка трудност е приключение, а всяка победа е празник.

Приятелството в семейството, което е мъдро и спокойно.

Приятелството, което се създава, когато помагаш.

Нели ни показва онова уютно очарование, което е скрито в нашето ежедневие, в нашия дом, в нашия ден и същевременно намира постоянно неща, който я карат да скача, тича, пее, плаче, да се смее, да тича и да става все по-пораснала и все по-можеща.

Прекрасно е това дете.

Много ми се иска някак да успее да предаде ведростта, която живее между страниците на нейната книга, защото всяко дете трябва да може да бъде смело, любопитно, упорито и добро.

Освен всичко друго илюстрациите и езика продължават да бъдат чудесни.

 

Книгата ще бъде част от моя алтернативен списък за лятно четене.