„Туне Глимердал”

Книга: Туне Глимердал

Автор: Мария Пар

Издател: Изида

Мария Пар е много добър разказвач. Създава малък и реалистичен свят, в който важните неща са истински, живи и стойностни. Трудно е да разкажеш за любовта и приятелството без да ги възвеличиш или омаловажиш. Поне аз някак все не намирам точните думи за това, но в тази книга всичко е съвсем с мярка.

Хубавото е не само хубаво. Приятелството никога не е лесно, а истинското такова, задължително преминава през трудности. Не си представяйте сърцераздирателни драми, трудното е в обикновения ден, в разочарованието, в тайните. А после всичко става прекрасно – светло, снежно, пълно с обич и доверие.

Основния мотив в тази история е колко е необходимо да имаш истински приятел. Такъв, който винаги ще е до теб, ще те подкрепи и разбере, но същевременно ще ти е сърдит, ще ти се кара и ще е безкрайно разочарован. Действието се развива далеч на север, където снегът е много, слънцето ярко, а хората са малко. Семейството и приятелите са единственият свят, който е нужен за щастливо детство. И природата, тя тук е не по-малко герой от всички други.

Прочетете тази книги за себе си, за децата си. Една от малкото истории за деца напоследък, който носят класически дух без да са старомодни.